Likovna šola Mansarta

Likovna šola Mansarta je prostor v katerem se zbirajo umetniki vseh starosti in se pod mentorstvom Markota Glavača (diplomirani akademski kipar, ter magister umetnosti video in novi mediji) učijo govorice likovnega jezika.

Udeleženci spoznavajo osnovne likovne prvine, kompozicijo in z različnimi tehnikami upodabljajo človeško telo, domišljijske zgodbe, prostorske kompozicije elementov ter se ukvarjajo z raznimi konceptualnimi zamislimi, performansom in projekti.

V času šolanja so slušatelji, vsak na individualen način, seznanjeni z risbo, lepljenko, grafiko, sliko, 3D modeliranjem v glini in 3D kompozicijo; pot do novih znanj pa je prilagojena glede na posameznikovo predznanje. Cilj likovne šole, ki deluje v sklopu Kulturnega centra Kočevje je usposobiti slušatelje z osnovami, kako ustvariti delo, ki temelji na likovni govorici in to delo na koncu tudi razstaviti.

Če želiš postati del skupine, ki na sproščen način skupaj raziskuje svet umetnosti, se v šolo lahko vpišeš z obiskom Kulturnega centra Kočevje in izpolniš vpisnico. Šolnina znaša 25 EUR za otroke in 30 EUR za odrasle. Pogoj za vpis pa nista umetniška nadarjenost in predznanje temveč volja, vztrajnost in domišljija.

Mentor: Marko Glavač – akademski kipar
Mobile: +38641780959
E-mail: glavacm33@gmail.com

IZOBRAZBA
UL ALUO Ljubljana - Akademija za likovno umetnost in oblikovanje
-dodiplomski študij- kiparstvo, akademski kipar
-podiplomski študij- video in novi mediji, magister umetnosti

NAGRADE IN PRIZNANJA
december, 2007, Prešernova nagrada -UL ALUO, Ljubljana
september, 2008, 2. nagrada ob 150-letnici rojstva barona dr. Carla Auerja -Treibacher Industrie AG, Althofen (Avstrija)
2012, Priznanje za pomembna umetniška dela s področja videa in novih umetniških praks -UL ALUO, Ljubljana
2013, Naziv docenta za video in novi mediji -UL ALUO, Ljubljana
november, 2017, Nagrada ZDSLU Salon'17 (nagrada majskega salona) -ZDSLU, Ljubljana
februar, 2018, Plaketa župana za pomemben prispevek k razvoju kulture na Kočevskem -Občina Kočevje, Kočevje
oktober, 2019, Humkova nagrada, Občina Kočevje, Kočevje