Festival Žive ulice

V pomladi 2022 se je na ulicah Kočevja prebudil nov festival ŽIVE ULICE, ki je oživil in aktiviral dogajanje na prostem ter v središču mesta, ki je bilo na novo prometno urejeno. Različne lokacije po mestu Kočevje so tako postale prizorišče rednega dogajanja in vrveža, kar je oživilo mestno središče, festival pa je prispeval dodano vrednost urbanemu področju z novo (brez)prometno ureditvijo..

Idejna zasnova temelji na vlogi mesta kot skupnega prostora, namenjenega kulturi, socializaciji, skupni meščanski identiteti, druženju, sodelovanju in povezovanju. Ulice, pločniki, parki, kotički ob reki Rinži, mestna ploščad, izložbe, klopi, zelenice.., vse to so potencialna prizorišča za najširši spekter dogajanj in medsebojnih druženj. Te lokacije postanejo gledališče na prostem, koncertni odri, ateljeji pod drevesnimi krošnjami, bralni kotički, vadbeni prostori za ples, kulinarična tržnica, predavalnica in še marsikaj….

Vse prireditve, ki najdejo svoje mesto pod milim nebom so brezplačne in so nanje vabljeni vsi občani v vlogi gledalcev in poslušalcev, po drugi strani pa so ulice namenjene tudi aktivni udeležbi vsem občanom, ki bi želeli javno predstaviti svojo dejavnost. Želja in namen je ravno čim večja participacija lokalnih deležnikov, zavodov, društev, klubov in posameznikov, saj le tako najbolje prispevamo k kakovostni spremembi vloge mestnega središča v skupen prostor in javno dobrino, namenjeno kulturni izmenjavi in skupnemu preživljanju prostega časa.

Festival ŽIVE ULICE se v pozni pomladi vrača na ulice Kočevja. Za več informacij o programu klikni tukaj.