Novice

Navodila za obiskovalce za varen obisk Kulturnega centra Kočevje

Obiskovalce prosimo, da:

• KCK obiščete le, če ste zdravi in ne kažete nobenih bolezenskih znakov.
Upoštevate predpisano medsebojno razdaljo (najmanj 1,5 m).
• V notranjih prostorih uporabljate zaščitne maske.
• Vstopate posamično in si pred vstopom v KCK in dvorano razkužite roke.
Upoštevate določen sedežni red. Skupaj lahko sedijo le družinski člani ali člani istega gospodinjstva.
• Po končani predstavi pospravite za sabo, odnesite smeti.
• V dvorano vstopate skozi glavni vhod in izstopate skozi stranski izhod na odprt prostor (parkirišče KCK).

Blagajna KCK se odpre eno uro pred predstavo/dogodkom.
Vrata v dvorano se odprejo 15 minut pred predstavo/dogodkom.
Priporočamo brezstično oz. kartično plačevanje vstopnic ali nakup preko spleta. 
Garderobe v času posebnih ukrepov niso na voljo.


Hvala, da sledite priporočilom in nam pomagate ohranjati varen obisk Kulturnega centra Kočevje.

OBVESTILO

Spoštovani obiskovalci!


Obveščamo vas, da moramo zaradi porasta prisotnosti koronavirusa PRESTAVITI vse dogodke, ki smo jih planirali: 


TINKO POLOVINKO, gledališka-lutkovna predstava, 17. 10. 

KONTRA KVARTET, koncert, 23. 10. 

SLAVKO IVANČIĆ, koncert, 28. 11. 

FILMSKE PREDSTAVE

Za vse ostale prestavljene dogodke bomo poskusili uskladiti nadomestne termine. Vsi tisti, ki imate že kupljene vstopnice za dogodke, bodo veljale za nov termin in jih ni potrebno menjati, v nasprotnem primeru nas kontaktirajte na tel. št. 031 466 566 ali po e-pošti: anja.colnar@kck.si.

Spremljajte obvestila na naši spletni strani ter na Facebooku in Instagramu. 

Hvala za razumevanje. Pazite nase, predvsem pa ostanite zdravi. 

Pet let delovanja Kulturnega centra Kočevje

Pred petimi leti je v zgradbi nekdanjega kina Kočevje zaživel prenovljen Kulturni center Kočevje (KCK). Ob tem rojstnem dnevu smo pripravili pregled kulturnega in umetniškega dogajanja na preseku petih let, ki so ga popestrile različne glasbene, gledališke, filmske in druge prireditve.

Kulturni center Kočevje je svoja vrata prenovljenega objekta odprl pred natanko petimi leti, 16. decembra 2015, Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje oz. Zavod Kočevsko, ki skrbi za njegovo upravljanje in izvajanje programa, pa je bil ustanovljen 29. septembra 2015.

Prvi koncertni dogodek, ki se je odvil v prenovljeni in sodobno opremljeni dvorani KCK je bil koncert skupine MUFF, otvoritev pa je pospremil še nastop igralca in voditelja Gašperja Jarnija ter komika Vida Valiča. Ta koncert je predstavljal uvod v redno izvajanje koncertov številnih domačih in tujih glasbenih skupin, ki se jih je na odru KCK v petih letih zvrstilo več kot 100. Skupaj smo v petih letih izvedli več kot 2.000 dogodkov (koncerte, gledališke in filmske predstave ter druge prireditve), ki jih je obiskalo skoraj 145.000 obiskovalk in obiskovalcev.

Največ koncertov in gledaliških predstav smo izvedli v letu 2019 (48 koncertov in 33 gledaliških predstav), na filmskem področju pa smo bili najbolj dejavni leta 2017, ko smo predvajali kar 367 filmov. Med najbolje obiskanimi koncerti ostajata nastop skupine Bajaga s katerimi smo praznovali drugo obletnico odprtja KCK, ter pozdrav novemu šolskemu letu, na katerem sta nastopila Nipke in Challe Salle. V letu 2019 so bile najbolj iskane vstopnice za akustični koncert skupine Siddharta. Med najbolj gledanimi filmi sta po številu gledalcev skoraj izenačena animirana komedija Smrkci: skrita vas in glasbena drama o skupini Queen Bohemian Rhapsody. V petih letih smo v gledališki, filmski in glasbeni abonma skupaj vpisali skoraj 1.000 obiskovalcev.

V tem času je KCK postal osrednje kulturno-umetniško prizorišče naše regije, priljubljen kinematograf tudi najbolj zahtevnih filmoljubov, stičišče ljubiteljev gledaliških predstav in komedij ter koncertov izjemnih domačih in tujih glasbenih izvajalcev. Od leta 2017 smo bili dejavni tudi na področju likovnega ustvarjanja, saj je mansarta poleg občasnega razstavnega prostora, prevzela tudi vlogo likovnega izobraževanja in snovanja.

Vse dosedanje rojstne dneve KCK-ja smo skupaj z vami proslavili v družbi priljubljenih in popularnih glasbenikov (Gibonni, Bajaga, Jan Plestenjak, Magnifico), letošnjemu praznovanju pa smo se morali zaradi trenutnih razmer odpovedati, k druženju pa vas bomo ponovno z veseljem povabili ob izboljšanju epidemološke slike.

Nekaj utrinkov petletnega dogajanja v KCK smo dodali v facebook galerijo, kjer lahko skupaj z nami obujate spomine na številne pretekle dogodke ter bolj sproščene in brezskrbne čase: https://www.facebook.com/kulturnicenterkocevje/posts/2123034394494662

V naslednjem letu bomo veseli ponovnega snidenja z vami, do takrat pa ostanite zdravi.