Kino

Argylle

Argylle

  • akcijski triler
  • Matthew Vaughn
  • ZDA
  • 2024
  • 2h 15min

Bryce Dallas Howard (franšiza Jurski svet) upodobi Elly Conway, samotarsko avtorico najbolj prodajanih vohunskih romanov, katere predstava o blaženosti je preživeti noč doma s svojim računalnikom in mačkom Alfiejem. Toda ko zapleti Ellynih izmišljenih knjig – ki se osredotočajo na tajnega agenta Argylla in njegovo misijo razkriti globalno vohunsko združbo – začnejo odražati tajne akcije resnične vohunske organizacije, njeni mirni večeri doma postanejo preteklost. Elly z mačkom Alfiejem v nahrbtniku in v spremstvu vohuna Aidena (dobitnik oskarja Sam Rockwell), ki je alergičen na mačke, dirka po vsem svetu, da bi ostala korak pred morilci, pri tem pa se meja med njenim izmišljenim in resničnim svetom pričenja brisati.

V trilerju zaigra vrhunska igralska zasedba - Henry Cavill (The Witcher), John Cena (Hitri X), dobitnica oskarja Ariana DeBose (Zgodbe z zahodne strani), dobitnica grammyja superzvezdnica Dua Lipa (Barbie), dobitnik emmyja in nominiranec za oskarja Bryan Cranston (Kriva pota), dobitnica emmyja in ikona komedije Catherine O'Hara (Dobrodošli v Schitt's Creek), Sofia Boutella (Kingsman: tajna služba) in legendarni Samuel L. Jackson.

ZANIMIVOSTI:

V filmu zaigra maček po imenu Chip, njegova lastnica pa je nekdanji supermodel Claudia Vaughn, bolj poznana kot Claudia Schiffer, ki je soproga režiserja Matthewja Vaughna, pri filmu pa sodeluje tudi kot izvršna producentka.

Argylle A
Argylle C
Argylle D
Argylle B