Kino

Candyman

Candyman

  • grozljivka
  • Nia DaCosta
  • ZDA
  • 2021

Umetnik, ki odkrije zgodbo o Candymanu in jo uporablja kot navdih za slikanje, začenja izgubljati svoj razum in sproži val nasilja, smrti in bede v novi grozljivki z naslovom Candyman.

Prebivalci čikaške soseske Cabrini Green se že dolgo spominjajo zgodbe o nadnaravnem morilcu s kavljem namesto roke, ki se pojavi, potem ko nekdo njegovo ime petkrat zapored izreče v ogledalo. Danes, deset let po tem, ko so porušili zadnjo stolpnico Cabrini, se vizualni umetnik Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II, ki je zaigral v seriji Watchman in grozljivki (Mi), in njegovo dekle, direktorica galerije Brianna Cartwright (Teyonah Parris, If Beale Street Could Talk, The Photograph), preselita v luksuzno stanovanje v sosesko Cabrini, ki je nerazpoznavna in jo naseljujejo mladi. Naključno srečanje s starejšim prebivalcem četrti (Colman Domingo, Euphoria, Morilska mularija) Anthonyju prikaže tragično grozljivo naravo resnične zgodbe, ki stoji za Candymanom. In ker si Anthony želi ohraniti svoj status v svetu umetnosti v Chicagu, v svojem ateljeju prične raziskovati podrobnosti in nevede odpre vrata v zapleteno preteklost, ki razpleta njegovo lastno razsodnost in sprosti grozljiv viralni val nasilja, ki trči z njegovo usodo.

Studia Universal Pictures in Metro Goldwyn Mayer Pictures, v sodelovanju z BRON Creative ter produkcijsko hišo Jordana Peeleja Monkeypaw Productions, predstavljajo grozljivko, ki temelji na istoimenskem filmu Candyman iz leta 1992 ter kratki zgodbi The Forbidden Cliva Barkerja. Pod režijo sodobne inkarnacije kultne klasike se je podpisala obetavna filmska ustvarjalka Nia DaCosta (Little Woods), ki je tudi napisala scenarij skupaj s Peelejem in Winom Rosenfeldom, slednja sta tudi producenta filma.

Igrajo: Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo

Priporočena starost: 15+

CANDYMAN 2
CANDYMAN YAHYA ABDUL MATEEN II