Kino

Čas deklištva

Little Women

  • Romantična drama
  • Greta Gerwig
  • 2h 14min

Brezčasna zgodba, ki vam bo to zimo ogrela srce

To zimo si bomo v kinu lahko ogledali večno klasiko, brezčasno zgodbo o štirih mladih ženskah, ki se borijo za svojo življenjsko pot. Film Čas deklištva (Little Women) temelji na istoimenskem romanu pisateljice Louise May Alcott, ki je v zgodbo prenesla lastne življenjske izkušnje.

Pod režijsko taktirko Grete Gerwig (Lady Bird) prihaja nekoliko drugačna različica znane zgodbe, zakaj nam bo ta film prihodnjo zimo ogrel srce, pa si lahko že zdaj ogledate v prvem napovedniku filma.

Vloge Jo, Amy, Meg in Beth so odigrale Saoirse RonanFlorence PughEmma Watson in Eliza Scanlen, njihovo mamo je upodobila Laura Dern, v vlogi tete  je dobitnica oskarja Meryl Streep, v glavni moški vlogi pa nas bo očaral Timothée Chalamet.

Brezčasna zgodba o mladih ženskah, ki se odločijo živeti po lastnih načelih, je marsikomu zaznamovala mladost. Ugledni časnih The Guardian jo je leta 2013 razglasil za eno najpomembnejših ženskih knjig vseh časov. Čas deklištva združuje generacije. V zgodbi se lahko prepoznajo tako mladi kot že malce starejši, saj iz nje pronica pogumno sporočilo vsem dekletom, da so lahko vse, kar želijo biti.

CasDeklistva A
CasDeklistva B