Kino

Čas za sneg

Snowtime

  • animirana družinska komedija
  • Jean-François Pouliot, François Brisson
  • Kanada
  • 2015
  • 1h 20min
  • sinhronizirano

Da bi se med zimskimi počitnicami zabavali, se otroci iz male vasice odločijo imeti velik boj s snežnimi kepami. Ta potep skozi otroštvo odkriva vlogo navdušenega tekmovanja in zagnane solidarnosti v življenju otrok.

Film je prirejen po mednarodno nagrajenem akcijskem filmu La Guerre de Toques, ki je bil predvajan in zelo pohvaljen pred tridesetimi leti in je bil prodan več kot stopetindvajsetim državam in osvojil osemnajst nagrad.

Da bi se med zimskimi počitnicami zabavali, se otroci iz male vasice odločijo imeti velik boj s snežnimi kepami. Luke in Sophie, oba enajstletna otroka, postaneta »generala« nasprotnih strani. Sophie, novinka v vasi, in njena legija branijo izpopolnjeno snežno trdnjavo pred napadom Lukove čete. Tista četa, ki trdnjavo zasede pred koncem zimskih počitnic, zmaga. Vendar kar se začne kot otroška zabava in navdušenje, kmalu preraste v konflikt, ko Luke vzame svojo vlogo vodje preresno. Tekmovanje se nenadoma konča, ko se zgodi tragedija. Luke prizna svojo vlogo v žalostnem dogodku in spet se vrne veselo vzdušje, ko se otroci odločijo, da bodo trdnjavo napadli skupaj in se nehali boriti med sabo, ter tako veselo uničijo snežno trdnjavo.

Čas za sneg! je privlačna komedija o upanju in prijateljstvu. Razkriva včasih živahne odnose med prijatelji v njihovem otroštvu in vlogo navdušenega tekmovanja in zagnane solidarnosti v življenju otrok. Poleg tega se posveča tudi problemu konflikta in vplivu le-tega na vse, ki so vanj vpleteni. Ta zabaven, domiseln in radostno prozoren animirani film ponuja mladim gledalcem veliko snovi za razmislek.

CasZaSneg B
CasZaSneg D
CasZaSneg A
CasZaSneg C