Kino

Črni panter: Wakanda za vedno

Black Panther: Wakanda Forever

  • akcijska pustolovščina, drama
  • Ryan Coogler
  • ZDA
  • 2022
  • 2h 41min

Nadaljevanje uspešnice Črni panter. Leta 2018 je Črni panter postal prvi film o superjunaku z nominacijo za oskarja za najboljši film.

Nadaljevanje nas vrne v Wakando, kjer se pojavi nova grožnja s strani skritega podmorskega naroda Talokan. V filmu se kraljica Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M'Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) in Dora Milaje (Florence Kasumba) borijo za zaščito svojega naroda pred posredovanjem svetovnih sil, ki so se mobilizirale po smrti kralja T'Challa. Medtem, ko se prebivalci Wakande trudijo sprejeti izgubo svojega ljubljenega voditelja, se morajo junaki združiti in s pomočjo Nakie (Lupita Nyong'o) in Everetta Rossa (Martin Freeman) skovati nov načrt za kraljestvo Wakande.

Po nenadni smrti Chadwicka Bosemana, ki je avgusta 2020 šokirala svet, je bilo potrebno scenarij za nadaljevanje napisati na novo: Boseman je imel kot kralj T'Challa namreč nosilno vlogo v franšizi. Vodja studia Marvel Kevin Feige je za Bosemanovo bolezen izvedel takrat kot preostanek sveta, na dan igralčeve smrti. Kmalu je bilo odločeno, da za T'Challaja ne bodo preprosto uporabili drugega igralca, česa drugega o vsebini pa doslej še niso razkrili. 

CrniPanterWakandaZaVedno B
CrniPanterWakandaZaVedno A