Kino

Downton Abbey: Nova doba

Downton Abbey: A New Era

  • drama
  • Simon Curtis
  • Velika Britanija
  • 2022
  • 2h 5min

Težko pričakovana vrnitev globalnega fenomena ponovno združuje ljubljeno igralsko zasedbo, ko se odpravijo na veliko potovanje na jug Francije, da bi odkrili skrivnost novo podedovane vile grofice Dowager.

Na velika platna se vrača zgodba premožne družine Crawley in njihovih služabnikov na posestvu na angleškem podeželju v začetku 20. stoletja. Potem ko so v goste sprejeli kralja in kraljico, se bo tokrat priljubljena družina odpravila na jug Francije, da bi odkrila skrivnost podedovane vile. Na režiserski stolček je sedel Simon Curtis (My Week with Marilyn), scenarij pa je znova napisal z oskarjem nagrajeni scenarist Julian Fellowes, ki je ustvaril in napisal scenarije za vseh 52 delov istoimenske serije ter prvi del filma. V drugi del filma se je vrnila prvotna glavna igralska zasedba - med njimi Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Laura Carmichael in Maggie Smith, pridružijo pa se jim še Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye in Dominic West.

DA2 A HARRY HADDEN PATON Bertie Pelham LAURA CARMICHAEL Lady Edith TUPPENCE MIDDLETON Lucy Smith in ALLEN LEECH Tom Branson Downton Abbey Nova doba v2
DA2 B ELIZABETH McGOVERN Cora Grantham in LAURA CARMICHAEL Lady Edith Hexham Downton Abbey Nova doba v2
DA2 C ALLEN LEECH Tom Branson in TUPPENCE MIDDLETON Lucy Smith Downton Abbey Nova doba v2
DA2 D HUGH BONNEVILLE Robert Grantham in MICHELLE DOCKERY Lady Mary Downton Abbey Nova doba v2