Kino

Državljanska vojna: vsaka vladavina se konča

Civil War

  • akcijski
  • Alex Garland
  • ZDA
  • 2024
  • 1h 49min

Adrenalinska in vznemirljiva vožnja skozi državljansko vojno v razkosani Ameriki, ki se dogaja v bližnji prihodnosti.

DRŽAVLJANSKA VOJNA, najnovejši film Alexa Garlanda in studia A24, je postavljen v distopično prihodnost. V glavnih vlogah igrajo dobitnica zlatega globusa Kirsten Dunst, zvezda serije “Narcos”, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Nick Offerman, Jesse Plemmons in Cailee Spaeny.

Avtor, znan po filmih “Ex Machina” in “Uničenje”, je posnel film, ki se odvija v ZDA v ne tako oddaljeni prihodnosti. Film se začne, ko se en del držav odcepi od unije in je sedaj sestavljen le iz frakcij. Zgodba spremlja skupino novinarjev, ki se odpravi na potovanje po ZDA sredi vse hujše državljanske vojne, ki je zajela celotno državo. Med potovanjem naletijo na številne izzive, ki ogrožajo njihova življenja. Hkrati se vlada spreminja v distopični režim, radikalne oborožene skupine pa pogosto sodelujejo v političnem nasilju.

Film raziskuje globoke delitve v ameriški družbi in predstavlja temačno in nekoliko preroško vizijo prihodnosti.

S proračunom 75 milijonov dolarjev, je DRŽAVLJANSKA VOJNA najdražji film produkcijske hiše A24 doslej, glede na odlično igralsko zasedbo in razburljive akcijske prizore pa je to film, ki si ga je treba ogledati na velikem platnu.

DrzavljanskaVojna A
DrzavljanskaVojna B
DrzavljanskaVojna C
DrzavljanskaVojna F
DrzavljanskaVojna E
DrzavljanskaVojna D