Kino

Dune: Peščeni planet, 2 del

Dune: Part Two

  • akcijska pustolovska drama
  • Denis Villeneuve
  • ZDA
  • 2023
  • 2h 46min

Nagrajeni filmski ustvarjalec Denis Villeneuve predstavlja naslednje poglavje slavnega romana DUNE Franka Herberta – DUNE: PEŠČENI PLANET, 2. DEL, tokrat z razširjeno mednarodno zvezdniško zasedbo. Film studijev Warner Bros. Pictures in Legendary Pictures je težko pričakovano nadaljevanje s šestimi oskarji nagrajene filmske uspešnice iz leta 2021, DUNE: PEŠČENI PLANET.

Ep na velikih platnih nadaljuje priredbo svetovno znane znanstvenofantastične literarne klasike Franka Herberta, tako z vračajočo kot novo igralsko zasedbo, med katerimi so za oskarja nominiran Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, za oskarja nominiran Josh Brolin, za oskarja nominiran Austin Butler, za oskarja nominirana Florence Pugh, Dave Bautista, dobitnik oskarja Christophen Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, za oskarja nominirana Charlotte Rampling in dobitnik oskarja Javier Bardem.

2. del bo raziskoval Paulovo mistično potovanje, po tem, ko se je pridružil Chani in domorodnim Fremenom na svoji bojni poti maščevanja proti zarotnikom, ki so uničili njegovo družino. Paul si prizadeva preprečiti strašno prihodnost, ki jo lahko vidi le on, pri tem pa mora izbirati med ljubeznijo svojega življenja in usodo celotnega znanega vesolja.

Glasbo za film je ponovno ustvaril z oskarjem nagrajeni skladatelj Hans Zimmer, film pa je bil posnet v Jordaniji, Abu Dabiju, Budimpešti in Italiji.

Dune E
Dune F
Dune D
Dune A
Dune C
Dune B
Dune G
Dune H