Kino

Dune: peščeni planet

Dune

  • znanstveno fantastična pustolovščina
  • Denis Villeneuve, Jon Spaihts
  • ZDA
  • 2021
  • 2h 35min

Z oskarjem nominiran režiser Denis Villeneuve (Prihod, Blade Runner 2049) v sodelovanju z Warner Bros. Pictures in Legendary Pictures prinaša filmski spektakel DUNE: PEŠČENI PLANET, adaptacijo istoimenskega romana Franka Herberta.


Mitsko in čustveno nabito junaško potovanje, Dune, pripoveduje zgodbo Paula Atreidesa, briljantnega in nadarjenega mladeniča, rojenega v izjemno usodo, ki je izven njegovega razumevanja in ki mora potovati na najnevarnejši planet v vesolju, da bi zagotovil prihodnost svoje družine in svojih ljudi. Ko zlonamerne sile zapadejo v eksploziven konflikt zaradi ekskluzivne oskrbe planeta z najdragocenejšo obstoječo dobrino, ki lahko sprosti največji potencial človeštva, bodo preživeli le tisti, ki bodo lahko premagali največjega sovražnika - svoj lasten strah.


V filmu igrajo nominiranec za oskarja Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, nominiranec za oskarja Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Stephen McKinley Henderson, Jason Momoa, Chang Chen, oskarjevec Javier Bardem David Dastmalchian in drugi.
Villeneuve je režiral DUNE: PEŠČENI PLANET po scenariju, ki ga je spisal sam skupaj z Jonom Spaihtsom in Ericom Rothom po istoimenskem romanu Franka Herberta. Villeneuve je tudi produciral skupaj z Mary Parent, Cale Boyter in Joejem Caracciolom Jr. Izvršni producenti so Tanya Lapointe, Joshua Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Byron Merritt in Kim Herbert.

Dune A
Dune B