Kino

Flash

The Flash

  • akcijska fantazijska pustolovščina
  • Andy Muschietti
  • ZDA
  • 2023
  • 2h 24min

Svetovi trčijo v filmu FLASH, saj Barry Allen uporabi svoje supermoči za potovanje skozi čas, da bi spremenil dogodke v svoji preteklosti. Vendar pa se poskus, da bi rešil svojo družino, nehote spremeni v prihodnost, zaradi česar Barry ostane ujet v kruti sedanjosti, v katero se je vrnil general Zod z grožnjo po uničenju, okoli Barryja pa ni drugih superjunakov, ki bi mu lahko priskočili na pomoč. Razen, če mu uspe iz upokojitve zvabiti zelo drugačnega Batmana in iz ujetništva rešiti zaprtega Kryptonca, čeprav ne tistega, ki ga išče. Navsezadnje je Barryjevo edino upanje, da bi rešil svet, v katerm se nahaja in se vrnil v prihodnost, ki jo pozna, tekma s svojim lastnim življenjem. Toda, ali bo največje žrtvovanje dovolj, da bi ponovno vzpostavil red v vesolju?

V filmu FLASH igrajo tudi Sasha Calle, Michael Shannon (»Bullet Train«, »Batman v Superman: Dawn of Justice«), Ron Livingstone (»Loudermilk«, »The Conjuring«), Maribel Verdú (»Elite«, »Y tu mama también«), Kiersey Clemons (»Zack Snyder's Justice League«, »Sweetheart«), Antje Traue (»King of Ravens«, »Man of Steel«) in Michael Keaton (»Spider-Man: Homecoming«, »Batman«).

Film sta producirala Barbara Muschietti (franšiza »TISTO«, »Mama«) in Michael Disco (»Rampage«, »San Andreas«). Scenarij je spisala Christina Hodson (»Birds of Prey«, »Bumblebee«) z zgodbo Johna Francisa Daleya & Jonathana Goldsteina (»Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves«, »Spider-Man: Homecoming«) in Jobyja Harolda (»Transformers: Rise of the Beasts«, »Army of the Dead«), ki temelji na likih DC. Izvršni producenti so Toby Emmerich, Walter Hamada, Galen Vaisman in Marianne Jenkins.

Flash B
Flash A