Gledališče

Gola

  • Glasbena komedija
  • GLEDALIŠKI ABONMA IN IZVEN

Maja Blagovič in Tinkara Kovač v gledališkem prvencu Barbare Volčič: Gola. Zobozdravnica Greta v jeseni življenja in glasbenica na vrhuncu svoje kariere razgaljata svoje življenje. Gole, brez instrumentalne obleke, se v predstavi prepletajo tudi Tinkarine uspešnice. Spezzacuori, Veter z juga, Ljubezen je padla z neba in še vrsta Tinkarinih hitov se neverjetno sklada z zgodbama obeh junakinj.

Ko že mislimo, da smo vse doživeli in preživeli se znajdemo pred novimi spoznanji in novimi izzivi. Nenadna sprememba rutine običajno preseneti okolico mnogo bolj kot tistega, ki se za spremembo odloči.

V Goli spremljamo reakcije dveh popolnoma različnih žensk, ki se pripravljata na zanju pomembna dogodka. Greta odhaja na zmenek: izbrati mora zgolj pravo obleko, se naličiti in si urediti frizuro, a se začne zapletati: sooča se z dejstvom, da se je njeno telo postaralo, spomini jo odnesejo v čas mladostnega hrepenenja in premislek o zmotnih pričakovanjih, pri pripravah pa jo ovirajo še vsi, ki jim je bila vedno na voljo in bi jo potrebovali prav ta večer. Tudi pevka pred koncertom nima miru. Čeprav živita v popolnoma drugačnih svetovih, spletata nekakšen duet enakih reakcij do končnega spoznanja, da bosta le “goli” to, kar zares sta.

 
Avtorica: Barbara Volčič
Režiser: Vladimir Jurc
Igrata: Maja Blagovič in Tinkara Kovač
Producent: Smejmo se
Koproducent: Kosovelov dom Sežana


Cena vstopnice: 18 €

Gola IMG 2703 fToneStojko 02.10.2019
Gola 2H0B2628 fToneStojko 02 v2.10.2019