Kino

Inventura

Inventura

  • komična drama
  • Darko Sinko
  • Slovenija
  • 2021
  • 1h 46min

Iz Liffa v KCK!

Igrani prvenec slovenskega režiserja Darka Sinka je nenavadna tragikomedija o človeku, ki spozna, kako napačne predstave je imel o svojem življenju – predvsem o tem, koliko ljudi ga sovraži.

Nekega dne, ko Boris po večerji bere v svoji sobi, nekdo strelja nanj skozi okno. Pride policija in začne se preiskava pod vodstvom kriminalista Andreja. Ker je Boris povsem običajen človek, ki nima sovražnikov in ni v sporu z nikomer, policija ne najde nobenih osumljencev in zadevo zaključi z ugotovitvijo, da je šlo za golo naključje. A Boris se s tem ne more sprijazniti. Poln dvomov se odloči in sam razišče, kdo mu streže po življenju in zakaj.

»Inventura ponuja zgodbo o človeku, čigar podoba sveta in njegovega mesta v njem je razkrojena. Ironija in moč tega moralnega zloma pripovedujeta o današnjem času, ko ne moremo več ločiti pristnega od lažnega, ko se krepi nezaupanje in začnejo odnosi, ki smo jih nekoč imeli za samoumevne, razpadati.« (Darko Sinko)

Darko Sinko
Rojen leta 1979 v Slovenj Gradcu. Diplomiral je na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in na AGRFT, smer filmska režija. V študentskih letih je ustvarjal videe za različna slovenska gledališča, po končanem študiju pa se je posvečal predvsem snemanju dokumentarnih filmov. V zadnjem času se je preizkusil tudi v producentski vlogi ter kot režiser in scenarist igranih filmov.

igrajo: Radoš Bolčina (Boris), Mirel Knez (Alenka), Dejan Spasić (inšpektor Andrej), Renato Jenček (Rudi), Mojca Partljič (Majda), Saša Tabaković (soimenjak)

Inventura B
Inventura A