Kino

Jama

Jama

  • grozljivka, komedija, kriminalka, triler
  • Dejan Babosek
  • Slovenija
  • 2024
  • 1h 11min

Najbolj utrgan slovenski film leta!

Zgodba:

 Kevin in Mia sta goljufa, neke vrste sodobna Bonnie & Clyde, ki zapeljujeta in ropata bogate ločenke in vdove. Zaradi Kevinovega ogromnega seksualnega apetita in Miine bolestne ljubosumnosti se jima ponesreči rop bogate zapeljivke Eme. V paniki in prepričanju, da sta jo ubila, se odpeljeta globoko v oddaljeni gozd, kjer nameravata zakopati njeno truplo. Medtem, ko kopljeta jamo se Ema prebudi in zbeži, Kevin in Mia se odpravita v lov za njo. Prične se igra mačke in miši, boj za življenje in smrt, a nič ni, kakor se na prvi pogled zdi.

 

O filmu:

 Črna komedija z elementi kriminalke, slasherja in spaghetti westerna. Koktejl filmskih žanrov, ki niso ravno značilni za slovenski film, a ravno zato primerni za slovenskega gledalca, ki želi v slovenskem filmu videti nekaj malce bolj odbitega in drugačnega. Inspiracija za ustvarjalce so bili predvsem filmi Quentina Tarantina, Roberta Rodrigueza, Sergia Leoneja in eksplotacijski ameriški žanrski filmi sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

 Jama je najnovejši film Dejana Baboska, režiserja uspešnice Preboj, ki si jo je v slovenskih kinematografih ogledalo 19640 gledalcev. Zelo uspešen, pa je bil film tudi v tujini, saj je bil prodan za distribucijo na številna svetovna tržišča, ZDA, Kanada, Južna Koreja, Japonska, Velika Britanija, Kitajska, Vietnam, Latinska Amerika, Nemčija, Avstrija, Poljska, Taiwan in Skandinavske države, kar ga uvršča med najuspešnejše slovenske filme.

Na 23. Festivalu slovenskega filma, pa je osvojil  2 nagradi, Vesno za najboljši film po izboru občinstva in vesno za posebni dosežek.

16+

Jama C
Jama D
Jama B
Jama A