Glasba

Katalena

  • Koncert

Skupina Katalena v originalni postavi nastopa že 20 let in se ne ustavlja, saj je junija izšel že njihov deveti album “Kužne pesmi”. Katalena navdih črpa iz zapuščine slovenskih ljudskih pesmi, ki jo prilagaja in izvaja v skladu s svojo lastno estetiko ter preferencami. 

Katalena je nastopila v tako rekoč vsakem klubu, koncertni dvorani ali festivalskem odru v državi, pa tudi kar precej potovala, z nastopi v ZDA, Izraelu ter po večjem delu Evrope, v oktobru pa bodo nastopili tudi v Kulturnem centru Kočevje.

Temeljna predpostavka ustvarjanja skupine je vera v brezčasnost tradicionalne glasbe, ki je po mnenju članov še vedno živa v mlajših generacijah dandanes – ne kot nek že davno izgubljen objekt, temveč kot vitalna tradicija. Katalena skuša to glasbeno dediščino poživiti z lastno svežo energijo, hkrati pa zavreči njene ideološke konotacije in omogočiti, da prevladajo njena igrivost ter nalezljivi ritmi.

 

Vesna Zornik: glavni vokal, spremljevalni vokali; Polona Janežič: klavir, klaviature, psalter, spremljevalni vokali; Boštjan Gombač: klarinet, saksofoni, krilovka, teremin, ukulela, kositrne piščali, fujara, pozavna, spremljevalni vokali; Tibor Mihelič Syed: bas kitara, gimbri, ukulela, Roland HPD 20, kitara, spremljevalni vokali; Boštjan Narat: kitara, bendžo, spremljevalni vokali; Robert Rebolj: bobni, tolkala; Jelena Ždrale, k.g.: violina, viola, spremljevalni vokali

 

Cena vstopnice: 18 €

Vstopnice so v prodaji na blagajni KCK in na mojekarte.si.

 

** Pogoj za udeležbo je negativni izvid testa, dokazilo o prebolelosti ali cepljenosti.

Katalena 1 web
KATALENA foto Ivian Kan  Mujezinovic Kuzne pesmi CB