Kino

Kralj Staten Islanda

The King of Staten Island

  • komedija
  • Judd Apatow
  • ZDA
  • 2020
  • 2h 16min

Potem ko mu je pri sedmih letih umrl oče gasilec, se Scott (Pete Davidson) ni prav dobro vklopil v družbo. Zdaj sredi dvajsetih let je dosegel bolj malo, še vedno pa si želi postati umetnik za tetovaže, kar pa se zdi nedosegljivo. Potem ko se njegova ambiciozna mlajša sestra Claire (Maude Apatow) odpravi na fakulteto, Scott še vedno živi s svojo izčrpano materjo medicinsko sestro Margie (dobitnica oskarja Marisa Tomei) in dneve preživlja s kajenjem trave in druženjem s prijatelji - Oscarjem (Ricky Velez), Igorjem (Moises Arias) in Richiejem (Lou Wilson), na skrivaj pa se dobiva s svojo prijateljico iz otroštva Kelsey (Bel Powley). Ko pa njegova mati začne hoditi na zmenke z glasnim gasilcem po imenu Ray (Bill Burr), se sproži niz dogodkov, ki bodo Scotta prisilili, da se spopade s svojo žalostjo in naredi prve korake, da se v svojem življenju premakne naprej.

Letošnje poletje bo režiser Judd Apatow, ki je nasmejal že s številnimi komedijami, v sam vrh izstrelil komika Peta Davidsona v zabavni komediji z naslovom Kralj Staten Islanda.

Zgodba opisuje življenje komika in igralca Peta Davidsona (ki se je kot najmlajši član pridružil ekipi komične oddaje Saturday Night Live), komedijo pa je režiral znani režiser komedij Judd Apatow (Razuzdanka, Napumpana, 40-letni devičnik), ki je skupaj s Davidsonom in Daveom Sirusom napisal scenarij. Komedijo sta producirala Apatow in Barry Mendel.

V filmu zaigrata tudi Steve Buscemi kot Papa, gasilski veteran, ki Scotta vzame pod svoje okrilje, ter Pamela Adlon kot Rayeva nekdanja žena Gina.

V svoji dolgoletni karieri je režiser Judd Apatow povzdignil vrsto obetavnih mladih komičnih talentov do svojih prvih nastopov na velikem platnu - med njimi so Steve Carell, Seth Rogen, Jonah Hill, Jason Segel, Kristen Wiig, Amy Schumer in Kumail Nanjiani.

KraljStandIslanda A
KraljStateIslanda B