Kino

Krik

Scream

  • misteriozni triler, grozljivka
  • James Vanderbilt, Guy Busick
  • ZDA
  • 2022
  • 2h

Petindvajset let po nizu brutalnih umorov v tihem mestu Woodsboro si je novi morilec nadel masko in pričel napadati skupino najstnikov, da bi obudil skrivnosti iz smrtonosne preteklosti mesta.

Zgodba novega dela spremlja mlado žensko, ki se vrača v svoj rodni kraj, kjer pa ugotovi, da so grozljivi umori povezani z razvpitim zamaskiranim serijskim morilcem. Prihodnje leto januarja v kinematografe prihaja novi del grozljive franšize, ki spremlja mlado žensko, ki se vrača v svoje domače mesto, da bi ugotovila, kdo je odgovoren za številne umore.

V svojih ikoničnih vlogah se vračajo Neve Campbell (kot Sidney Prescott), Courteney Cox (kot Gale Weathers) in David Arquette (kot Dewey Riley), v novem delu, ki sledi dogodkom iz četrtega dela, pa se pridružijo igralci Melissa Barrera, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison, Dylan Minnette, Jenna Ortega, Jack Quaid, Marley Shelton, Jasmin Savoy Brown in Sonia Ammar. Film sta režirala Matt Bettinelli-Olpin in Tyler Gillett, scenarij pa napisala James Vanderbilt in Guy Busick.

Krik A DAVID ARQUETTE Dewey Riley Krik
Krik B JACK QUAID IRichie in MELISSA BARRERA Sam Krik
Krik C JASMIN SAVOY BROWN Mindy Krik
Krik D KYLE GALLNER Vince Krik
Krik E MARLEY SHELTON Judy Hicks Krik
Krik F NEVE CAMPBELL Sidney Prescott in COURTENEY COX Gale Weathers Krik