Kino

Mala morska deklica

The Little Mermaid

  • družinska domišljijska pustolovščina
  • Rob Marshall
  • ZDA
  • 2023
  • 2h 15min
  • podnapisi

Z oskarjem nagrajena glasbena Disneyeva klasika, letos prihaja v igrani različici zgodbe o morski deklici, ki se zaradi ljubezni odloči zapustiti svoj pravljični podvodni svet.


Mala morska deklica je priljubljena zgodba o Arieli, lepi in mladi morski deklici, željni avanture. Najmlajša od hčera kralja Tritona in najbolj kljubovalna Ariela hrepeni po tem, da bi izvedela več o svetu onstran morja. Med obiskom površja se zaljubi v drznega princa Erika. Medtem ko je morskim deklicam prepovedano komunicirati z ljudmi, mora Ariela slediti svojemu srcu. Z zlobno morsko čarovnico Uršulo sklene dogovor, ki ji da priložnost izkusiti življenje na kopnem, vendar na koncu ogrozi svoje življenje in očetovo krono.
V Mali morski deklici v glavni vlogi nastopa pevka in igralka Halle Bailey kot Ariela, Jonah Hauer-King kot Erik, dobitnik nagrade Tony Award® - Davees Diggs - kot glas Sebastijana, Awkwafina kot glas Štefke, Jacob Tremblay kot glas Francija, Noma Dumezweni kot kraljica, Art Malik kot gospod Grimsby, dobitnik oskarja® Javier Bardem kot kralj Triton in dvakratna nominiranka za oskarja® Melissa McCarthy kot Uršula.
Malo morsko deklico je režiral nominiranec za oskarja® Rob Marshall, po scenariju dvakratnega nominiranca za oskarja Davida Mageeja (Pijevo življenje, V iskanju dežele Nije).
Pesmi vključujejo glasbo večkratega oskarjevca Alana Menkena (Lepotica in zver, Aladin) in besedila Howarda Ashmana ter nova besedila trikratnega dobitnika nagrade Tony Award® Lin-Manuela Mirande.
Producenti filma so Marc Platt, Miranda, dvakratni dobitnik emmyja John DeLuca in Rob Marshall. Izvršni producent pa je Jeffrey Silver (Levji kralj).

Film MALA MORSKA DEKLICA vsebuje nekaj prizorov utripajočih luči, ki utegnejo vplivati na tiste
gledalce, ki so ob svetlobnih dražljajih nagnjeni k epileptičnim napadom ali so na svetlobne dražljaje
kako drugače občutljivi.

Mala morska deklica - zabavna knjižica

MalaMorskaDeklica D br
MalaMorskaDeklica B br
MalaMorskaDeklica A
MalaMorskaDeklica C br
MalaMorskaDeklica E
MalaMorskaDeklica F