Kino

Minioni

Minions

 • animirana družinska komedija
 • Pierre Coffin, Kyle Balda
 • ZDA
 • 2015
 • 1h 31min
 • sinhronizirano

Simpatična rumena bitja, ki so v uspešnici Jaz, Baraba ukradla srca gledalcev po vsem svetu, nam bodo v svoji prvi samostojni filmski avanturi razkrila podrobnosti o dolgi poti, ki jih je privedla do Gruja. Njihova zgodba se prične že ob nastanku sveta, ko so bili Minioni le enocelični organizmi, ki so skozi leta prepoznali svoje življenjsko poslanstvo v služenju največjim barabam. Žal gospodarjev kljub trudu niso uspeli obdržati, zato so ob pomanjkanju vodstva padli v globoko depresijo. Da bi svojim bratom našli novega zlobnega šefa, se Kevin, Stuart in Bob odpravijo na drzno ekspedicijo, ki jih popelje preko ledene Antarktike do New Yorka v 60. letih prejšnjega stoletja ter vse do Londona, kjer se soočijo z največjim izzivom: svojo vrsto morajo rešiti pred izumrtjem!

Animirana komedija se poleg prisrčne zgodbe in navihanih prigod ponaša še z zvezdniško zasedbo vrhunskih igralcev, ki so s svojimi glasovi oživeli nepozabne like. In prav tako je tudi pri slovenski sinhronizacijski ekipi. Na čelu slednje se kot prva ženska super zlobnica Scarlet Overkill nahaja igralka Pia Zemljič, vlogo britanske kraljice, ki je glavna tarča njenih barabinskih podvigov, pa je prevzela Tanja Đurić Ribič. Zasedbo glavnih glasov dopolnjujejo še Mojca Funkel, Vlado Vlaškalič, Kristijan Ostanek, Uroš Buh in Jernej Kuntner.

SLOVENSKA SINHRONIZACIJA

 • Glasovi: Pia Zemljič, Vlado Vlaškalič, Kristijan Ostanek, Tanja Đurić Ribič, Uroš Buh, Mojca Funkel, Vesna Slapar, Martin Jelovšek, Igor Štamulak, Sebastijan Starič, Jernej Kuntner
 • Režija: Jernej Kuntner
 • Prevod: Mira Berginc
 • Produkcija slovenske sinhronizacije: STUDIO RITEM D.o.o.
 • Finalni miks: DELUXE STUDIO

O ZGODBI

Zgodba Minionov se prične že ob nastanku sveta, ko so prisrčna bitja le rumeni enocelični organizmi. Kasneje se skozi leta razvijajo in sčasoma prepoznajo svoje življenjsko poslanstvo v služenju največjim barabam. Žal pa kljub trudu svoje gospodarje zelo težko obdržijo – izgubijo tako tiranozavra kot tudi Napoleona, Drakulo in številne druge. Ko se Minioni nenadoma znajdejo brez zlobneža, ki bi mu služili, postanejo potrti in nazadnje padejo v globoko depresijo.

Minion po imenu Kevin skuje načrt in se skupaj z najstniškim upornikom Stuartom in prestrašenim malim Bobom odpravi v širni svet, da bi svojim bratom našel novega zlobnega šefa.

Razburljivo popotovanje obrodi sadove, ko spoznajo prvo žensko super zlobnico Scarlet Overkill, ki ima prav vse karakteristike, ki jih iščejo v svojem novem potencialnem gospodarju. Vseeno pa zgodba tukaj še niti približno ni končana, saj je pred njimi še največji izziv – svojo vrsto morajo rešiti pred pretečim izumrtjem.

Dogodivščine priljubljenih malih miniončkov in njihovo iskanje največjega in najmogočnejšega zlobneža se bo nadaljevalo julija 2021!

Minion Stuart se dela frajerja pred hidrantom za katerega pomotoma misli, da je tudi Minion.
Minioni z napisom v roki štopajo za smer Orlando.