Kino

Morbius

Morbius

  • akcijska domišljijska pustolovščina / drama
  • Daniel Espinosa
  • ZDA
  • 2022

Morbius pripoveduje o biokemiku Michaelu Morbiusu, dobitniku Nobelove nagrade, ki skuša ozdraviti svojo redko krvno bolezen z eksperimentalnim postopkom, s katerim združuje učinke elektrošokov in netopirjev. Izid je neizbežno katastrofalen in dr. Morbius se spremeni v živega vampirja. Potreba po krvi za preživetje in izogibanje dnevni svetlobi sta med značilno vampirskimi lastnostmi, ki jih pridobi, poleg tega pa je zdaj tudi sposoben leteti, ima nadčloveško moč in zmožnost celjenja ran. Ko ugrizne žrtve in jim izsesa kri, se napadi pogosto končajo s smrtjo, toda žrtve se ne spremenijo v vampirje. Morbiusu se taka žeja po krvi gnusi, toda nazadnje jo sklene izkoristiti za preganjanje zločincev, ki se mu ne zdijo vredni življenja.

Morbius je Spider-Manov spin-off in z Venomom del t. i. Spiderversa oz. Spider-Manovega sveta. Morbius, ki je v Marvelovih stripih včasih negativec, včasih pa antijunak, spada v Spider-Manovo franšizo, ustvarila pa sta ga Roy Thomas in Gil Kane. Prvič se je pojavil v Spider-Manovih stripih davnega leta 1971.

V glavno vlogo antijunaka Morbiusa se bo spustil Jared Leto. Poleg njega v filmu nastopajo še Jared Harris (Oglaševalci), Adria Arjona (Ognjeni obroč: Vstaja), Tyrese Gibson (Hitri in drzni 8) in Matt Smith (Doctor Who).

Morbius B
Morbius C
Morbius A
Morbius D