Kino

Nebesa

Nebesa

  • fantazijska črna komedija
  • Srdjan Dragojević
  • Srbija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Slovenija
  • 2021
  • 2h 2min

Vsebina
Stojan (Goran Navojec) je vsaj toliko dobrosrčen, kolikor je preprost in dolgočasen. Med menjavo žarnice se mu pripeti nenavadna nezgoda, zaradi katere dobi svetniški sij nad glavo, in tako postane nova mestna atrakcija.

Njegovi odločni ženi (Ksenija Marinković) ni prav nič všeč vsa ta nezaželena pozornost s strani njunih sosedov. Kljub večkratnim poskusom ji nikakor ne uspe odstraniti tega sijočega nebodigatreba s svojega moža in ga spremeniti nazaj v navadno puščobo. Stojanu, temu nehotenemu svetniku, pa njegov novi življenjski slog začenja postajati všeč in tako zaide na nenavadna kriminalna pota ... 


NEBESA je črna komedija iz treh zgodb o eni in isti družini, ki sega čez tri desetletja (1993, 2001, 2026). Film se ukvarja z vplivom čudežev na moderno družbo. Številni liki se vedno znova pojavljajo, njihove zgodbe se prepletajo in vplivajo na usode drugih likov v vse bolj bizarnih okoliščinah. Režiser Srđan Dragojević v filmu ponuja divji in grotesken pogled na post-socialistično Jugoslavijo, ki uspešno prikazuje temno plat progresivnih vzorcev razmišljanja.

Nebesa B
Nebesa B1
Nebesa A
Nebesa C