Kino

Visoka nota

The High Note

  • glasbena drama
  • Nisha Ganatra
  • ZDA
  • 2020
  • 1h 53min

Superzvezdnica, slavna diva Grace Davis (Tracee Ellis Ross), ki je s svojo neverjetno nadarjenostjo osvojila številna priznanja in si pridobila generacije oboževalcev, uživa v svoji bleščeči slavi v Los Angelesu. Na vsakem koraku ji sledi in ji pomaga njena predana osebna pomočnica, Maggie (Dakota Johnson), ki za slavno pevko opravlja raznorazne opravke, a še vedno sledi svojim sanjam, da bi postala producentka v glasbenem poslu, kjer prevladujejo moški. Na skrivaj izpopolnjuje svojo izvedbo pevkinih največjih uspešnic, njene sposobnosti pa so na preizkušnji, ko spozna nadarjenega glasbenika Davida Cliffa (Kelvin Harrison Jr.). Medtem ko skupaj pišeta in snemata novo gradivo, se Maggie znajde na razpotju – slediti svoji strasti ali biti še naprej predana pevki.

Gre za zgodbo o dveh ženskah – Maggie, ki se želi prebiti v glasbeno industrijo, ki žensk dejansko ne jemlje resno ter Grace Davis, ki se kot glasbena ikona bori za svoj obstanek v industriji, ki ženske okoli štiridesetih let potiskajo na stranski tir.

Glasbena drama Visoka nota predstavlja zgodbo, kako slediti svojim sanjam in o tveganju. »Ko sem prvič prebrala scenarij, sem vedela, da je to film, ki ga moram režirati. Zgodba je imela vse elemente filmov, ki jih imam rada. Osredotoča se na odnos med dvema večplastnima ženskama, ki sta nadarjeni in brezkompromisni, obenem pa tudi smešni in z napakami na vse najboljše načine pripoveduje režiserka Nisha Ganatra. »Drama ponuja vpogled v zakulisje zabavne industrije z zgodbo o tem, koliko trdega dela in žrtvovanja je potrebno za uspeh in da se ga obdrži, zlasti za ženske in zlasti za ženske določene starosti. Scenarij je pronicljiv in pameten,« še pove režiserka.

VisokaNoata A
VisokaNota B v2