Kino

Noč čarovnic se konča

Halloween Ends

  • grozljivka, triler
  • David Gordon Green
  • ZDA
  • 2022
  • 1h 50min

Po 45 letih bo najbolj hvaljena in cenjena franšiza grozljivk v zgodovini filma dosegla svoj epski, grozljiv zaključek. Laurie Strode se še zadnjič sooči z utelešenjem zla, Michaelom Myersom, v zadnjem spopadu, kakršnega doslej še ni bilo na velikem platnu, v grozljivki Noč čarovnic se konča.

Laurie živi s svojo vnukinjo Allyson (Andi Matichak) in končuje pisanje svojih spominov. Michaela Myersa od takrat ni bilo več na spregled. Potem ko je desetletja dopuščala, da je Michaelov duh določal in usmerjal njeno resničnost, se Laurie odloči, da se osvobodi strahu in besa ter sprejme življenje. Ko pa je mladenič Corey Cunningham (zaigra ga Rohan Campbell) obtožen umora dečka, ki ga je čuval, se sproži val nasilja in terorja, ki bosta Laurie prisilila, da se končno sooči z zlom, ki ga nima pod nadzorom, in to enkrat za vselej.

IKONIČNA VLOGA Z NAJDALJŠIM STAŽEM

Ikonična igralka Jamie Lee Curtis se še zadnjič vrača kot Laurie Strode, kot prvo "zadnje dekle" grozljivk in v vlogi, s katero se je pričela njena kariera. Curtisova je upodobila Laurie več kot štiri desetletja, kar velja za najdaljšo vlogo igralca v istem liku v zgodovini kinematografije. Ko se je franšiza ponovno zagnala leta 2018, je film Noč čarovnic podrl rekorde in postal najbolj dobičkonosno poglavje franšize ter postavil nov rekord za največji otvoritveni konec tedna za grozljivko, v kateri igra ženska.

Poleg Curtisove v zadnjem poglavju znova zaigrajo še Andi Matichak, James Jude Courtney, Will Patton in Kyle Richards.

Starostne omejitve: Danska: 15+, Finska 16+, Nemčija 18+, Velika Britanija 18+

MICHAEL MYERS alias The Shape in JAMIE LEE CURTIS Laurie Strode Noc carovnic se konca
NocCarovnicSeKonca A