Kino

Noetova barka: Glasbena pustolovščina

Noah's Ark

  • glasbena animirana pustolovščina
  • Alois Di Leo, Sergio Machado, René Veilleux
  • Brazilija, Indija
  • 2024
  • 1h 24min
  • sinhronizirano

O zgodbi

V tej šaljivi in vznemirljivi animirani pustolovščini spremljamo dogodivščine Vilija in Toma, ki sta izjemno glasbeno nadarjeni miši. Po naključju izvesta, da se bliža vesoljni potop, ter da bo Noe s svojo barko poskušal rešiti živali. Žal pa bo lahko na barko sprejel samo en par vsake vrste. Ker je njuno prijateljstvo in preživetje ogroženo, za pomoč prosita deklico Suzano, Noetovo nemirno vnukinjo, da bi ju na ladjo vtihotapila, vendar Suzani žal spodleti, Vini in Tom pa se ob začetku velikega potopa ločita.

Po nizu nenavadnih dogodivščin, vključno z vkrcanjem na skrivno »miniaturno barko«, ki jo vodi ščurek Alfonzo, se Tomu in Viliju končno uspe ponovno združiti na veliki Noetovi barki, kjer pa se pravi izziv šele začne. Soočiti se morata z muhastim levom Branetom, ki je na ladji vzpostavil pravi režim tiranije in je naklonjen le močnejšim živalim, manjše in šibkejše pa zatira. Da bi vzpostavila mir in pravičnost na barki se morata Tom in Vili soočiti z levjo avtoriteto in pohlepom z edinim orožjem, ki ga premoreta – z glasbo.

Učenje skozi animirani film in pomembna sporočilnost za najmljajše

Ideja v ozadju Noetove barke je ponoviti to klasično zgodbo na zabaven način, poln akcije in humorja, vendar z dodatkom večjega pomena in politične bajke. “BARKA” predstavlja naš planet, kateremu grozijo podnebne katastrofe, pomanjkanje hrane, spori za oblast ter nesmiselni in kruti tirani.

Poslanstvo animiranega filma NOETOVA BARKA je, da se z otroki vseh starosti pogovarjamo o perečih in sodobnih temah, vendar na lahkoten in zabaven način, ki ga lahko razumejo. Film je prvotno namenjen mlajšemu občinstvu, vendar pa zgodba vsebuje humorne vložke, v katerih bodo uživali tudi odrasli.

Sporočilnost Noetove barke je strpnost, empatija in sprejemanje drugačnosti, saj se morata naša protagonista med potovanjem naučiti, da morajo šibki združiti moči v boju proti skupini močnejših. V boju z veliko močnejšim sovražnikom se morata Tom in Vili zanesti na nepričakovane zaveznike, kot so prijazen vendar nezanesljiv ščurek, rastafarijanski črv, najstniška bolha in ekscentrična muha. S svojo zvitostjo in glasbenim talentom ta nenavadna skupina dokaže, da je umetnost in razumevanje vedno najboljši način za boj proti barbarstvu.

Glavnima likoma, Viliju in Tomu, bosta v slovenski sinhronizirani različici glasove posodila Klemen Bunderla (Vili) in Mirko Medved (Tom).

povarvanke: 1, 2

NoetovaBarka E
NoetovaBarka B
NoetovaBarka A
NoetovaBarka F
NoetovaBarka D
NoetovaBarka C