Napovedi

Odhod plačanega morilca

Knox Goes Away

  • triler
  • Michael Keaton
  • ZDA
  • 2024
  • 1h 54min

John “Aristotel” Knox (Michael Keaton) je poklicni morilec, ki ubija le slabe ljudi oz. tiste, ki si to zaslužijo: zlobneže, posiljevalce, druge morilce. Knox je morilec z vestjo in dober v ohranjanju skrivnosti. Vzdevek “Aristotel” si je prislužil zaradi svojih strastnih bralnih navad in obsežne domače knjižnice in zaradi dejstva, da je bil, preden je postal morilec, profesor na fakulteti. Takrat je bil še poročen z Ruby (Marcia Gay Harden), s katero ima sina Milesa (James Marsden), ki se je odrekel svojemu očetu. Knox mu tega ne zameri, ker ve, da ga je težko ljubiti. Praznino znotraj sebe zapolnjuje z Annie (Joanna Kulig), ki je njegova spremljevalka.

Knox in njegov partner Muncie (Ray McKinnon) načrtujeta svoj naslednji umor, ko Knox izve, da ima redko motnjo (Creutzfeldt-Jakobovo bolezen). Bolezen je podobna Alzheimerjevi, vendar z veliko hitrejšo stopnjo napredovanja. V samo nekaj tednih bo izgubil celoten spomin. Odšel bo. Knox kljub vsemu nadaljuje z načrtovanjem umora z Munciejem, vendar se zaveda, da bo to njegov zadnji. V spletu okoliščin, Muncieja ubijejo. Knox priredi mesto zločina še preden tja prispeta detektiva Ikari (Suzy Nakamura) in Rale (John Hoogenakker), vendar njegova običajna brezhibna pozornost za detajle že izginja.

Ko se vrne domov, na vratih presenečen zagleda svojega odtujenega sina Milesa, ki potrebuje pomoč. Milesova 16-letna hči Kaylee (Morgan Bastin), Knoxova vnukinja, je nedavno postala žrtev internetnega zalezovalca, s katerim se Miles sooči. Tip je mrtev. Miles potrebuje svojega očeta, da ga izvleče iz te situacije. Knox si seveda želi, da bi se pobotal s sinom na drugačen način in pod boljšimi pogoji, a se hkrati zaveda, da je to njegova zadnja priložnost, da se odkupi za vsa pretekla dejanja, na katera ni ponosen.

OdhodPlacanegaMorilca A
OdhodPlacanegaMorilca E
OdhodPlacanegaMorilca B
OdhodPlacanegaMorilca C
OdhodPlacanegaMorilca F
OdhodPlacanegaMorilca D