Kino

Odred odpisanih: Nova misija

The Suicide Squad

  • akcijska pustolovska ZF komedija
  • James Gunn
  • ZDA
  • 2021
  • 2h 12min

Režiser in scenarist James Gunn v sodelovanju z Warner Bros. Pictures prinaša superjunaško pustolovščino ODRED ODPISANIH: NOVA MISIJA (The Suicide Squad) v kateri se bomo ponovno družili z najbolj odpiljenimi odpadniki DC sveta.

Dobrodošli v pekel, oziroma v Belle Reve, zapor z najvišjo smrtnostjo v ZD in A. Tukaj so zaprti največji super zlobneži, ki bi naredili prav vse, da bi prišli ven … pridružili bi se tudi super skrivnostni in super sumljivi Posebni enoti X. Današnja »naredi ali umri« naloga je torej: Zberi skupino prestopnikov, med drugimi tudi Bloodsporta, Peacemakerja, Kapitana Boomeranga, Ratcatcherko 2, Savanta, Kralja Sharka, Blackguarda, Javelina in vsem najljubšo psihopatko Harley Quinn. Potem jih opremi z vsem možnim orožjem in jih ovrzi (dobesedno) na samoten otok Corto Maltese, poln sovražnikov.

Med trekingom skozi džunglo in spopadanjem z vojaškimi sovražniki in gverilskimi enotami se Odred odpisanih poda na »najdi in uniči« misijo, na tleh pa je z njimi le Polkovnik Rick Flag, ki skrbi za njihovo »dostojno« (em..ne) obnašanje, ter Amanda Waller v njihovih ušesih, ki preko zvoka nadzoruje vsak njihov korak. Kot vedno je vak napačen korak (ali pogled) direktna pot v smrt.

V filmu igrajo Margot Robbie (Ptice Roparice, One so bombe), Idris Elba (Maščevalci: Brezmejna vojna), John Cena (Bumblebee), Joel Kinnaman (Odred odpisanih), Jai Courtney (franšiza Divergent), Peter Capaldi (Svetovna vojna Z), David Dastmalchian (prihajajoči film Dune: Peščeni planet, Ant-Man in Osa), Michael Rooker (Varuhi galaksije) in mnogi drugi.

James Gunn (Varuhi galaksije) je režiral po svojem lastnem scenariju, napisanem po likih DC sveta. Producirala sta Charles Roven in Peter Safran skupaj z Zackom Snyderjem, Doborah Snyder, Walterjem Hamada, Chantal Nong Vo, Nikolasom Korda in Richardom Sucklejem kot izvršnim producentom.

OdredOdpisanih Margot Robie1
OdredOdpisanih Margot Robie
OdredOdpisanih S
OdredOdpisanih MorskiPesNaSuhem