Glasba

ParanoisE + Xskull8, koncert

PARANOISE je štiričlanska glasbena skupina iz okolice Kopra, ki je nastala leta 2019. Skupina ustvarja hard rockovsko / grunge glasbo, ki jo dopolnjuje obilo norosti in kreativnosti. V letu 2021 so se ParanoisE širši javnosti predstavili na MKC Kanela Festivalu ter s tem dobili še dodaten zagon za nadaljnje ustvarjanje. V skupini vsak od članov doprinese svoj delček k ustvarjanju avtorske glasbe, zato je njihov žanr težko točno popredalčkati in prav to jih dela posebne.

Skupina XSKULL8 kuje glasbo iz težkih post-grunge rifov s sodobnim priokusom, ki se sprehaja po meji med rock in metal stili. Izdali so že kar nekaj singlov in videov, se na Billboard-ovi lestvici uvrstili med TOP 20 na Mainstream Rock Indicator Chart in pa TOP 10 na Secondary Market Rock Chart. Svoj prvenec From Sin To Sinners so izdali pri založbi Curtain Call Records. Tudi letošnje leto so v skupini začeli udarno, saj so v februarju izdali nov singel in videospot za pesem Alive.

V živo se bosta skupini ParanoisE ter Xskull8 na velikem odru v Kočevju predstavili v petek, 2. junija, od 20.00 ure dalje, v sklopu festivala ŽIVE ULICE. Vabljeni na brezplačen rockovsko-grungevski večer!

Koncertno dogajanje bo tudi letos spremljala bogata kulinarična ponudnikov, ki bo na prizorišču na voljo od 18.00 ure. Predstavili se bodo: Big Bear Burger, Gverila food, Mestna Kavarna Kočevje, Pivovarna MATT, BREWWOOD pivovarna, Brundo Box in Sašine butične sladice.

XS8 kocevje ziveulice