Gledališče

Pesem za Laro

  • Gledališko-glasbena predstava

Pesem za Laro je gledališko-glasbeni izlet v globočine ruske duše, v jedro strastne in tragične ljubezenske zgodbe, ki je v šestdesetih letih navdihnila Hollywood in po kateri še danes posegajo bralci: Doktor Živago!

Boris Pasternak, avtor tega kultnega romana, je ljubezenski trikotnik umeril po svoji življenjski izkušnji, razpetosti med ženo in ljubico, umeščeni v turbulenten čas revolucije. Pesem za Laro je ženski pogled na hrepenenje, poezijo in domoljubje. Je hvalnica umetnosti, pogumu in – srčnosti.

Navdih za gledališko-glasbeno predstavo je Lara Jankovič našla v Larini pesmi, zaslužni za popularizacijo glasbenega motiva, ki ga je Maurice Jarre skomponiral za film Doktor Živago. Radovedno brskanje po zgodovini pa jo je pripeljalo do romaneskne osebne izpovedi »prave« Lare, Olge Ivinske, ki je z Borisom Pasternakom ljubimkala dolgih štirinajst let.

Predstava je tudi prava glasbena poslastica in ponudi vpogled v bogato zgodovino ruskih pesmi, prevedenih v slovenščino, kot so Črne oči, Žerjavi, Ko se nad Moskvo večeri, Ob koncu le še par besed in številne druge. Prav tako so v predstavo subtilno vtkani tenkočutni verzi mojstra poezije, Borisa Pasternaka.

 
Igra in poje: Lara Jankovič
Besedilo po motivih spominov Olge Ivinske Leta s Pasternakom: Simona Hamer
Režiserka: Yulia Roschina
Glasbeniki in aranžerji: Ravi Shrestha, Tilen Stepišnik, Aleksej Ermakov, Gašper Primožič

Predstava traja 1 uro in 25 minut in nima odmora.
Predstava je del gledališkega abonmaja, na voljo pa so tudi vstopnice za izven.

Cena vstopnice v predprodaji: 20 €
Cena vstopnice na dan predstave: 22 €

Vstopnice so na voljo na blagajni KCK in na olaii.com.

lara skup novo scaled 1
Pesem za Laro1 foto Dejan Nikolic