Gledališče

Prižig lučk in Miklavževanje v Kočevju

Dogajanje v sklopu letošnjega veselega decembra v Kočevju bomo tudi letos pričeli s prižigom prazničnih luči, ki bodo v mestu zažarele v ponedeljek, 5. decembra ob 17.00 uri.

Na predvečer Miklavža bomo pripravili zanimiv glasbeno animacijski program za najmlajše s predstavo Snežna vila, popoldan pa bo popestril tudi prihod Miklavža, ki bo za najmlajše obiskovalce pripravil sladko presenečenje. Pri prižigu lučk se nam bo na velikem odru na zelenici pri srednji šoli Kočevje pridružil tudi župan Občine Kočevje, dr. Vladimir Prebilič.

Predstavo Snežna vila je ustvarila Damjana Golavšek, v njej pa so zbrane pesmice o zimi, čarobnih bitjih in dobrih možeh, ki v prazničnem decembru obiščejo otroke. Zima je včasih muhasta. Ravno tedaj, ko vsi, še posebej otroci, pričakujemo sneg, ga noče in noče natrositi. Še dobro, da obstajajo pravljična bitja in Snežna vila, ki je doma na severnem tečaju. Pot k nam jo močno utrudi in ob nepravem času zadrema. Skupaj jo bomo zbudili, da bo pričarala sneg. Glasbena predstava z Damjano Golavšek bo na odru ustvarila pravo zimsko praznično vzdušje za prihod Miklavža.

 

Vabljeni!

Dogodek je brezplačen!