Kino

Sanremo

Sanremo

  • drama
  • Miroslav Mandić
  • Slovenija
  • 2021
  • 1h 25min

KRATKA VSEBINA
Bruno in Duša živita v domu starejših občanov. Občasno se srečujeta, skupaj preživljata čas, a vedno sproti pozabljata, da se poznata. Kljub temu sta vesela vsakega novega srečanja.

Producent filma je produkcijska hiša Filmostovje, koproducenta pa sta italijanski Incipit Film in RTV Slovenija. Celovečerec Sanremo je nastal s finančno podporo Slovenskega filmskega centra in Studia Viba film ter filmske komisije Furlanije - Julijske krajine, regionalnega avdiovizualnega sklada Furlanije - Julijske krajine in italijanskega ministrstva za kulturo. V filmu igrajo Sandi Pavlin, Silva Čušin, Mojca Funkl, Boris Cavazza, Lara Komar, Barbara Cerar, Barbara Vidovič, Safet Mujčić, Vladimir Jurc, Doroteja Nadrah in Jurij Drevenšek. Svetovno premiero je doživel na lanskem 24. mednarodnem filmskem festivalu v Talinu, predvajan je bil tudi v tekmovalni sekciji balkanskih filmov na letošnjem 25. mednarodnem filmskem festivalu v Sofiji.

ZANIMIVOSTI
V filmu se sprašujem ali čustva lahko premagajo bolezen. Zanima me nenavadna atmosfera doma za starejše, ki niha med poetičnostjo in nekim višjim spoznanjem, povezanim s starostjo in otroškostjo, ki se človeku vrača v obdobju, ko sam ne more več skrbeti zase.

FESTIVALI
Film Sanremo Miroslava Mandića se je uvrstil v glavni tekmovalni program 47. mednarodnega filmskega festivala v Seattlu. Hkrati se je uvrstil tudi v tekmovalni program filmov iz srednje in vzhodne Evrope na festivalu v Clevelandu.

Sanremo A
Sanremo B