Kino

Skrivni vrt

The Secret Garden

  • družinska domišljijska pustolovščina
  • Marc Munden
  • 2020
  • 1h 39min
  • podnapisi

Skrivni vrt je že več kot sto let obvezno berilo mnogih otrok pogosto pa se ga opisuje tudi kot kulturni roman o odraščanju ki privlači tako mlade kot odrasle bralce. Knjiga je že bila adaptirana v film, vendar to ni ustavilo Davida Heymana producenta filmov o Harryju Potterju in Medvedka Paddingtona, da se ponovno loti iste zgodbe in zgodbo znova pričara na velika platna.

Film posnet po poznanem mladinskem romanu pisateljice Frances Hodgson Burnett, govori o mladi siroti, ki v domu svojega strogega strica odkrije skrivni vrt, poln čarobnosti.

Mary Lennox je devetletna deklica ki je v epidemiji kolere v Indiji izgubila oba starša, ona pa je ostala sama in pozabljena v njihovi kolonialni vili. Ko jo najdejo britanski vojaki se hitro pokaže, da nima nikogar ki bi za njo skrbel.
Zato jo, kar se da hitro, pošljejo v Anglijo, kjer naj bi ji dom ponudil njen najbližji sorodnik, ki ga ni nikoli spoznala -gospod Craven (Colin Firth).  Ker gospoda Cravena vse v Angliji spominja na svojo preminulo ženo veliko potuje po svetu, tako da je Mary v njegovi turobni in zapuščeni graščini večinoma sama. Nekega dne v vrtnem zidu odkrije zaklenjena vrata, zaraščena z bršljanom. Za temi vrati se skriva skrivni vrt, poln čarovnije, ki za vedno spremeni njeno življenje.

SkrivniVrt A
Deklica in kužek.