Kino

Smrt v Benetkah

A Haunting in Venice

  • nadnaravni triler
  • Kenneth Branagh
  • ZDA
  • 2023
  • 1h 43min

Smrt je šele začetek... Tokrat bo tudi Hercule Poirot podvomil v vse, kar lahko razložimo z logiko.

Film je nadaljevanje filmov Umor v Orient Expressu (2017) in Smrt na Nilu (2022).

Smrt v Benetkah je vznemirljivi nadnaravni triler, ki temelji na romanu Agathe Christie, z naslovom Zabava za noč čarovnic. Režiral ga je Kenneth Branagh, ki je v filmu odigral tudi glavno vlogo – Hercula Poirota.


Scenarij po romanu Agathe Christie je napisal Michael Green, producenti filma pa so Kenneth Branagh, p.g.a., Judy Hofflund, p.g.a., Ridley Scott in Simon Kinberg. Izvršni producenti pa James Prichard, Louise Killin in Mark Gordon.

Zgodba se dogaja v letih po drugi svetovni vojni, na večer noči čarovnic v srhljivih Benetkah, kjer zdaj prebiva slavni Hercule Poirot (Kenneth Branagh). Poirot je upokojen in živi v izgnanstvu, ki si ga je odredil kar sam, saj se je od vsega tega poslovil. Izkušnje s kriminalom, preiskavami in videnjem najhujšega, česar je človeštvo zmožno, so ga pripeljale do obupa. Naredi vse, kar lahko, da se izogne razmišljanju o zločinu; seveda pa zločin najde pot do njega.

Poirota obišče stara prijateljica, pisateljica Ariadne Oliver (Tina Fey), ki mu mora nujno pokazati nekaj, kar ni zločin. Vsaj tako mu obljubi. Prepriča ga, da se ji pridruži na seansi v razpadajoči palači, kjer straši. Palača je last slavne operne pevke Rowene Drake (Kelly Reilly). Ko je eden od gostov umorjen, vsi navzoči postanejo osumljenci, kar slavnega detektiva pahne v temačni svet senc in skrivnosti.

SmrtVBenetkah B
SmrtVBenetkah A