Kino

Tiho mesto 2

A Quiet Place: Part II

  • triler / srhljivka
  • John Krasinski
  • ZDA
  • 2020
  • 1h 38min

Marca se na velika platna vrača družina, ki so jo na samotni kmetiji ogrožala skrivnostna bitja, ki napadajo le ob zvoku. V novem delu srhljivke Tiho mesto 2 se bo morala družina soočati z grozotami zunaj varnega doma.


Tako kot prvi del je tudi drugi del režiral John Krasinski, ter napisal tudi scenarij. Producenti ostajajo Michael Bay, Andrew Form, Brad Fuller in Krasinski, izvršni producenti pa so Allyson Seeger, Joann Perritano in Aaron Janus. Igralska zasedba je večinoma enaka kot v prvem delu - Emily Blunt, Millicent Simmonds in Noahu Jupeju se pridružita igralca Cillian Murphy in Djimon Hounsou.

O ZGODBI:

Po smrtonosnih dogodkih doma se mora družina Abbott (Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe) zdaj spopasti s grozotami zunanjega sveta, potem ko v tišini nadaljujejo svoj boj za preživetje. Prisiljeni so se podati v neznano, hitro pa spoznajo, da bitja, ki lovijo po zvoku, niso edina grožnja, ki jim preti.

Kot je zaupal Krasinski, se pri ustvarjanju nadaljevanja ni držal recepta grozljivk in srhljivk, v katerih se običajno nadaljuje zgodba glavnega junaka ali zlobneža, temveč se je osredotočil na novince in svet, v katerem živijo. Ali je morda še kdo preživel apokalipso in se mora skrivati pred pošastmi z izjemnim sluhom kakor družina iz prvega dela, se je vprašal režiser in namignil, da bosta imela Murphy in Hounsou vecjo vlogo, kot jima morda kdo pripisuje.

Igrajo: Cillian Murphy, Emily Blunt, Brian Tyree Henry, Millicent Simmonds, Wayne Duvall

Priporočena starost: 13+ (nekaj krvavih prizorov)

TihoMesto A
TihoMesto B