Kino

Vsi mi tujci

All of Us Strangers

  • drama
  • Andrew Haigh
  • Velika Britanija, ZDA
  • 2023
  • 1h 45min

Neverjetna in hipnotična zgodba o izgubi in ljubezni (in vsem vmes) je posneta po romanu "Tujci", priznanega japonskega avtorja Taichija Yamade.

Ko se vrnemo v preteklost, bomo tam morda naleteli na duhove, ki nam preprečujejo, da bi polno zaživeli v sedanjosti.

Adam živi v večinoma praznem stanovanjskem bloku v Londonu. Neke noči na njegova vrata po naključju potrka Harry, ki povsem spremeni ritem njegovega življenja. Med moškima se razvije razmerje, a Adama okupirajo spomini na otroštvo in na njegov dom. Čeprav sta njegova starša umrla že pred tridesetimi leti, se odloči, da bo znova obiskal predmestje, kjer je odraščal. Ko prispe tja, odkrije, da njegova mati in oče še vedno živita ter sta videti natanko tako, kot takrat ko je bil star dvanajst let.

"Žalost je čudna reč; zažre se v naše organe in mišičevje ter trajno spreminja, kako ljubimo, kako se vidimo in kako osmišljamo svojo identiteto. To razkriva Haigh, z grenko-sladkim poudarkom na moči ljubezni in njeni sposobnosti preseči celo smrt samo. Film Vsi mi tujci vam bo strl srce - vendar ga prav tako lahko tudi zaceli." (Maureen Lee Lenker, Entertainment Weekly)

VsiMiTujci B
VsiMiTujci A