Glasba

Žigan Krajnčan: Fusion Reactor, koncert

Žigan Krajnčan (1995) je velika osvežitev na slovenski umetniški sceni zadnjih let. Glasbenik, plesalec, koreograf, igralec in performer, je ustvarjalno razpet po različnih koncih sveta in razvija idejo integralnega ustvarjanja, pri čemer vselej stremi k širjenju, zlitju in potiskanju žanrskih ter stilnih meja. Umetniška pot ga je na uspešni in z več nagradami oplemeniteni karieri vodila v ZDA, na Kitajsko, po Evropi in Afriki, kjer je spoznaval različne kulturne vzorce, jih v zanj značilni odprtosti vpijal, premišljal in vnašal v lastne umetniške projekte. V letošnjem letu je izdal glasbeni album Fusion Reactor, na katerem z avtorsko glasbo in plesom potuje med številnimi žanri, kot so funk, hip-hop, raggae, jazz in klasika.

ŽIGAN KRAJNČAN bo na festivalu ŽIVE ULICE v Kočevju nastopil na velikem odru, v petek, 30. junija, ob 20.00 uri. Vabljeni – vstopnine ni!

Koncertno dogajanje festivala Žive ulice bo tudi letos spremljala kulinarična tržnica, ki bo na prizorišču na voljo od 18.00 ure. Predstavili se bodo: Big Bear Burger, Gverila food, Mestna Kavarna Kočevje, Pivovarna MATT, BREWWOOD pivovarna, Brundo Box in Sašine butične sladice.