Kino

Zvok svobode

Sound of Freedom

  • akcijska biografska drama
  • Alejandro Monteverde
  • ZDA, Mehika
  • 2023
  • 2h 11min

Nepričakovana filmska uspešnica letošnjega poletja, ki obravnava občutljivo in pretresljivo tematiko trgovine z otroki.

Film prikazuje resnično zgodbo ameriškega vladnega agenta Tima Ballarda (Jim Caviezel), ki je pustil službo, da bi potoval po svetu in reševal otroke iz suženjstva.

Ballard, ki že 12 let dela v temačnem svetu otroškega kriminala in začenja izgubljati upanje, dokler ne reši sedemletnega dečka, ki so ga skupaj s sestro ugrabili brutalni trgovci z ljudmi. Ko deček prosi Tima, naj poišče njegovo sestro, Tim odkrije svoje življenjsko poslanstvo: reševanje otrok iz spolnega suženjstva, ne glede na to, kam so jih odpeljali.

Zvok svobode vas popelje na čustveno potovanje, ki vam odpre oči in pusti pečat v vašem srcu in umu. Ta izjemno močan film je dokaz moči človeške volje in odločnosti, da se zagotovi pravica tistim, katerih glas ni slišan.

Film je prejel odlične kritike in ocene na spletu, kar glede na njegovo močno izvedbo, prepričljivo zgodbo in neomajno predanost ozaveščanja o trgovini z ljudmi, ni presenetljivo. Gre se za nepozabno kinematografsko izkušnjo, ki vas bo spodbudila k akciji.

Film je do sedaj zaslužil več kot 150 milijonov ameriških dolarjev in se tako uvrstil na nivo največjih hollywoodskih uspešnic.

ZvokSvobode B
ZvokSvobode C
ZvokSvobode A
ZvokSvobode D