Kino

Aquaman in izgubljeno kraljestvo

Aquaman and the Lost Kingdom

  • akcijska fantazijska pustolovščina
  • James Wan
  • ZDA
  • 2023
  • 1h 55min

Režiser James Wan in sam Aquaman - Jason Momoa, se vračata skupaj s Patrickom Wilsonom, Amber Heard, Yahyo Abdul-Mateenom II in Nicole Kidman v nadaljevanju uspešnice Aquaman iz leta 2018, ki globalno velja za najbolj dobičkonosen DC film vseh časov - "Aquaman in izgubljeno kraljestvo".

Ker prvič ni uspel premagati Aquamana, se Črni Manta, ki ga še vedno žene potreba po maščevanju očetove smrti, ne bo ustavil pred ničemer, da bi ga uničil enkrat za vselej. Tokrat je Črni Manta močnejši kot kadarkoli prej, saj poseduje moč mitskega črnega trizoba, ki sprošča starodavno in zlonamerno silo. Da bi ga premagal, se Aquaman obrne na svojega brata Orma, nekdanjega kralja Atlantide, da bi z njim sklenil malo verjetno zavezništvo. Skupaj bosta morala pozabiti na razlike med njima, če bosta želela zaščititi kraljestvo in rešiti Aquamanovo družino ter svet pred nepopravljivim uničenjem.

Jason Momoa igra Arthurja Curryja / Aquamana, ki zdaj usklajuje svoje dolžnosti kralja Atlantide in novopečenega očeta; Patrick Wilson je Orm, Aquamanov polbrat in njegov sovražnik, ki pa mora zdaj stopiti v vlogo njegovega zaveznika; Amber Heard je Mera, kraljica Atlantide in mati prestolonaslednika; Yahya Abdul-Mateen II je Črni Manta, ki si bolj kot kadarkoli prej želi uničiti Aquamana in Nicole Kidman je Atlanna, silovita voditeljica in mati s srcem bojevnice. V svojih vlogah se ponovno vračata tudi Dolph Lundgren kot kralj Nereus in Rendall Park kot dr. Stephen Shin.

Film je režiral James Wan, ki je poleg Petra Safrana in Roba Cowana film tudi produciral. Izvršna producenta filma sta Galen Vaisman in Walter Hamada. Scenarij je spisal David Laslie Johnson-McGoldrick, po zgodbi, ki so jo ustvarili James Wan, David Laslie Johnson-McGoldrick, Jason Momoa in Thomas Pa'a Sibbett, temelji pa na DC likih, ki sta jih ustvarila Paul Norris in Mort Weisinger.

Aquaman A
Aquaman B
Aquaman D
Aquaman C
Aquaman F
Aquaman E