Kino

Igre lakote: Balada o pticah pevkah in kačah

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

  • akcijska pustolovska drama
  • Francis Lawrence
  • ZDA
  • 2023
  • 2h 37min

Na velika platna prihaja predzgodba ultra uspešne franšize “Igre lakote: Balada o pticah pevkah in kačah”, posneta po svetovni knjižni uspešnici pisateljice Suzanne Collins.

To so desete Igre lakote, dogajanje pa poteka 64 let pred prvim filmom. Zgodba sledi Coriolanusu Snowu, ki je mentor Lucy Gray Baird, predstavnici obubožanega 12. okrožja. Kljub začetni zadregi in razočaranju, Coriolanus začne verjeti, da imata z Lucy morda priložnost, da verjetnost zmage obrneta v svojo korist.

Z mešanico svoje teatralnosti in novoodkrite politične modrosti, Snow in Lucy tekmujeta s časom, da bi preživela in odkrila, kdo je pevka in kdo je kača.

Njuni usodi se popolnoma prepleteta – vsaka Snowova odločitev lahko vodi v naklonjenost ali neuspeh, zmagoslavje ali propad. Znotraj arene bo boj potekal do smrti, zunaj arene pa Snow začuti, da je obsojen na proprad in mora pretehtati svojo potrebo po upoštevanju pravil z željo po preživetju ne glede na vse.

Film je režiral Francis Lawrence, ki je režiral tudi vsa nadaljevanja trilogije “Igre lakote”.

V glavnih vlogah igrata Rachel Zegler kot Lucy Gray Baird in Tom Blyth kot Coriolanus Snow. V ostalih vlogah so Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Peter Dinklage, oskarjevka Viola Davis, Josh Andrés Rivera, Ashley Liao, Knox Gibson, Aamer Husain, Mackenzie Lansing, Nick Benson, Laurel Marsden, Lilly Cooper, Luna Steeples in mnogi drugi.

IgreLakoteBalada B
IgreLakoteBalada A