Kino

Peter Pan: Iskanje knjige Nije

Peter Pan: The Quest for the Never Book

  • animirana pustolovščina
  • Chandrasekaran
  • irska
  • 2018
  • 1h 30min
  • sinhronizirano

O FILMU
Dežela Nije je v veliki nevarnosti, ko starodavna knjiga Nije, ki ima čarobne moči, pade v roke pokvarjenega kapitana Kljuke. Kapitan Kljuka želi uporabiti njene magične moči, da sprosti strašne pošasti in tako dokončno uniči Petra Pana in njegove prijatelje iz dežele Nije. Pred Petrom Panom je še ena težka naloga - še enkrat mora rešiti svoj dom in prijatelje Zvončico, Metko, Jana, Mihca in izgubljene otroke iz dežele Nije. To pa lahko stori na en sam način – tako, da izpolni prerokbo, ki je zapisana v mogočni knjigi. 

Ali bo Peter sposoben izpolniti prerokbo iz knjige Nije? Bo lahko rešil deželo Nije in London? Pridružite se Petru Panu v tej vznemirljivi pustolovščini in izvedeli boste! 

VSEBINA
Kaj se zgodi, ko se uresniči velika prerokba dežele Nije in Zvončica neke temne noči najde jokakočega dojenčka v londonskih Kensingtonskih vrtovih? Ali bo dojenčka vzela s seboj v deželo Nije? Je ta dojenček Peter Pan? 

Ko mali Peter v osupljivem Neverlandu odrašča v pogumnega fanta, se mu zdi, da je življenje ena sama zabavna pustolovščina. Z Zvončico in izgubljenimi otroki ob strani, Peter spoznava čudovito deželo Nije, odkriva pa tudi pravo prijateljstvo. Navkljub brezskrbnemu in zabavnemu življenju, pa ima Peter ves čas občutek, da mu nekaj manjka, čeprav si ne zna razložiti, kaj je tisto, kar pogreša. Je to družina? Kaj se zgodi, ko sreča družino Darling? Ga bo prevzelo njihovo gostojublje? Se bo končno počutil... kot doma? 
Najdaljši dan leta v deželi Nije je končno prišel, priprave na veliko praznovanje so v teku. Tradicionalne igre se lahko začnejo. Naj bo najdaljši dan tudi najboljši in izpolnjen z veseljem, zabavo in norčijami. 

Utrujen od porazov, kapitan Kljuka spozna, da bi lahko najdaljši dan obrnil v svojo korist, zato se domisli kopico zlobnih načrtov, ki bodo prisilili Petra Pana in njegove prijatelje, da se predajo. Trdno odločen, da tokrat ne bo premagan, je kapitan Kljuka splaniral vsako potezo in videti je, da je tokrat Kljuka ves čas en korak pred Petrom in vedno bližje svojemu cilju. 

Predstavljajte si, kaj bi se zgodilo, če kapitan Kljuka končno dobi v roke knjigo Nije in ugotovi način, kako uničiti Petra Pana in Zvončico... Ali bo Petru in njegovim prijateljem uspelo rešiti deželo Nije pred združenimi silami zla in izpolniti prerokbo iz knjige Nije...? 

O PETRU PANU
Peter Pan je lik, ki ga je ustvaril škotski novelist in dramatik James Matthew Barrie (1860–1937). Prebrisan fantič s sposobnostjo letenja zavrača idejo o odraščanju in svoje večno otroštvo, polno dogodivščin, preživlja v deželi Nije, kjer je vodja svoje druščine Izgubljenih fantov. V življenju se srečuje z morskimi deklicami, pirati, Indijanci in vilami, od časa do časa pa spozna tudi otroke iz resničnega sveta. 

Peter Pan se je prvič pojavil v Barriejevem delu The Little White Bird, ki je bilo leta 1902 napisano za odrasle bralce. Po zelo pozitivnem odzivu na igro o Petru Panu leta 1904, se je založba Hodder and Stoughton odločila podaljšati tista poglavja knjige v katerih je nastopal Peter Pan, in jih ponovno izdati, tokrat pod noslovom Peter Pan in Kensington Gardens. 

S svojimi fantastičnimi zgodbami, zabavnostjo in magijo bo svet Petra Pana ostal brezčasen in trajen. Svet dežele Nije je prerasel okvirje navadnega romana. Po številnih adaptacijah in nadaljevanjih v knjižnem, animiranem in filmskem svetu, je Peter Pan preživel eno celo stoletje, postal in ostal eden od najljubših literarnih del vseh časov.

PeterPanIskanjeKnjigeNije A
PeterPanIskanjeKnjigeNije B